My Blogger Tricks

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μια ιδιαίτερη συνάντηση!

Έφτασε το Πάσχα κι είπαμε να πάμε στον Επιτάφιο...

για 1η φορά στα 30 και κάτι χρόνια μου, τέσσερις ενορίες - του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Κατιρλί, του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου & του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – μετά από την ιδέα του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα και με τη συνεργασία-βοήθεια του Δήμου, έδωσαν ραντεβού και ενώθηκαν σε μία ενορία στη παραλία της Αρετσούς (στην οδό Πλαστήρα) σε μια ιδιαίτερη συνάντηση κατά την περιφορά του Επιταφίου.



Παρ’ όλα αυτά τα ωραία, δεν έλειψαν τα άκαιρα και παράταιρα...
Αρχικά, βρεθήκαμε πίσω πίσω, ανάμεσα στον κόσμο... κι εκεί που έλεγα "θ' ακούσω ψαλμούς...", άκουσα τα πάντα εκτός από αυτό!

Άκουσα για τις νέες τάσεις στα μαλλιά κι αν θα τα κόψουν ή αν θα τα βάψουν. Τι ρούχα θα βάλουν στην Ανάσταση... τι ρούχα φοράει αυτός ή αυτή, ο γκόμενος που πήρε ή δεν πήρε τηλέφωνο και που θα βγούνε το βράδυ... Όλα τα άκουσα!!! Όλα, εκτός από ψαλμούς... Κουτσομπολιά, μουρμούρα & αερολογίες.



Πήρα το λοιπόν τον εκνευρισμό μου και τις φίλες μου και πήγαμε μπροστά, σχεδόν δίπλα στην εξέδρα που είχε στηθεί ειδικά για την περίπτωση. Όχι ότι εκεί δεν άκουγες διάφορα σχόλια, αλλά σίγουρα ήταν πολύ λιγότερα και καλυπτόντουσαν από τη χορωδία και τη δημοτική μπάντα.

Όμορφα λόγια ειπώθηκαν σε γενικές γραμμές από τον Μητροπολίτη Ιουστίνο, υπενθυμίζοντας μας αξίες, αλλά και το γεγονός ότι οι Έλληνες όποτε είχαν προβλήματα, κατάφεραν να τα ξεπεράσουν μόνο όταν ενώθηκαν και με τη βοήθεια του Θεού.


Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου