My Blogger Tricks

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κέντρο δια βίου μάθησης δήμου Καλαμαριάς



25/09/2015
 Η (έστω και ολιγόωρη) φυγή από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και του άγχους της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε, η απόλαυση να καθίσεις και πάλι στα θρανία μετά - ίσως - από δεκάδες χρόνια και η δημιουργία παρέας συμμαθητών, η χωρίς άγχος μελέτη αντικειμένου του πραγματικού ενδιαφέροντος του μαθητή, ήταν κάποιοι από τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου μας.
Οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, κάθισαν και πάλι στα θρανία περίπου 1.400 μαθητές ηλικίας από 19 μέχρι 94 (!) ετών, ενταγμένοι στα 87 τμήματα 28 διαφορετικών αντικειμένων σπουδών!!!   

Η επιτυχία αυτή ήταν φυσικό να διαδοθεί - από στόμα σε στόμα - και να συντελέσει στην επιθυμία εκατοντάδων συμπολιτών μας να παρακολουθήσουν μαθήματα του ενδιαφέροντός τους που εκδηλώνεται μέσα από δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Με χαρά, λοιπόν, σας ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος Καλαμαριάς και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (μέσω της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής & Τοπικής εμβέλειας, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο έντυπο της Αίτησης.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Η υποβολή της Αίτησης θα γίνεται στη Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου  μέχρι και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ή ηλεκτρονικά με e-mail εφόσον συνοδεύεται από αντίγραφο (σκαναρισμένο) της Αστυνομικής Ταυτότητας του/της ενδιαφερομένου-ης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της Πλατείας Σκρα (γωνία με Καραμαούνα 1), απέναντι ακριβώς από το 2ο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Τηλ.: 2313314322

email: kalamariakdvm@gmail.com

Δηλώσεις συμμετοχής :  από 1 έως και 9 Οκτωβρίου,  10:00 - 14:00

Λήξη υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 09/10/2015

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου