My Blogger Tricks

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σεμινάριο προφορικής ιστορίας



Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Ι.Α.Π.Ε.) και η Ένωση Προφορικής Ιστορίας (Ε.Π.Ι.) σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνουν Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας στην Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015. Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα γίνει στο Ι.Α.Π.Ε., ενώ την Κυριακή 1 Νοεμβρίου σε χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση, μέσα από θεματικές ομάδες εργασίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με την συλλογή και επεξεργασία (αρχειοθέτηση, απομαγνητοφώνηση, αποδελτίωση) προφορικών μαρτυριών. Η εργασία των ομάδων θα υλοποιηθεί στη διάρκεια δύο (2) περίπου μηνών. Η συμμετοχή στην πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους τμημάτων:
• Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Εθνολογίας
• Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
• Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
• Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης
• Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Δημοσιογραφίας
• Πολιτικών Επιστημών
• Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης
Επίσης, αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δηλώσουν ενδιαφέρον δεν θα αποκλειστούν, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν στην πρακτική άσκηση, δηλαδή στις ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 35 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση iape1@otenet.gr από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου. Απαραίτητα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Τμήμα Φοίτησης ή Αποφοίτησης, Τηλέφωνο, Ηλεκτρονική Διεύθυνση. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο και στην πρακτική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου