My Blogger Tricks

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

O ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στις δύσκολες περιόδους που τα κράτη περνούν , δοκιμάζεται η ομοψυχία του λαού τους, προεξαρχόντων όμως των ηγετών τους, πολιτικών, θρησκευτικών, όπως και των οικονομικών παραγόντων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Σύσσωμοι οι παραπάνω αποδεικνύουν το πατριωτισμό τους, την αυθεντικότητα των αξιών και των αρχών που διέπουν το κράτος τους, την υποβολή σε θυσίες που πρέπει να υποστούν, για να ξεπεράσουν τα πρόσκαιρα προβλήματα και να επανέλθουν στη φυσιολογική ροή της καθημερινότητας.
Δυστυχώς στη χώρα μας, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, στις δύσκολες στιγμές της χώρας μας, όχι μόνο δεν υπάρχει ομοψυχία και ένωση, όπως και ταύτιση απόψεων, αλλά αντίθετα η διάσπαση είναι εμφανής, η διάθεση και η τάση προσπορισμού οφέλους προηγούνται της επίλυσης των προβλημάτων, οι πολιτικοί ταγοί συμφωνούν ότι διαφωνούν, οι θρησκευτικοί ηγέτες περιορίζονται σε ευχολόγια, οι επιστήμονες σιωπούν, οι οικονομικοί παράγοντες δε συμμετέχουν και ο λαός δεν αντιλαμβάνεται  τη κρισιμότητα της κατάστασης.

Ένας σοβαρός λόγος που τα παραπάνω συμβαίνουν, είναι ότι οι πολιτικοί άρχοντες που κυριαρχούν στη ζωή μας, απεδείχθησαν ελάχιστοι, για να μπορέσουν να εμπνεύσουν, να καθοδηγήσουν, να αποτελέσουν λαμπρά παραδείγματα ήθους και αξίας, να  διατηρήσουν   τις παραδοσιακές αρχές της χώρας, τα ιδανικά και τα χαρακτηριστικά.
Από κοντά και οι πολίτες , με μεγάλη άνεση και ευχέρεια, στις ανώμαλες αυτές καταστάσεις, καιροφυλακτούν να ωφεληθούν, να συγκρατήσουν τα κεκτημένα, να επιδεινώσουν το κλίμα της αβεβαιότητας, να δημιουργήσουν επί πλέον προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα, προκαλεί έκπληξη η έκρηξη διεκδικήσεων-και μάλιστα άκομψων και μη κοινωνικά αποδεκτών- από τάξεις προνομιούχες, σε βάρος ασθενέστερων, όπως οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι μικροσυνταξιούχοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες.
Η κοινωνική συνοχή διαρρηγνύεται, οι τάξεις βάλλουν εναντίον εαυτών και αλλήλων, οι πολιτικοί αδυνατούν να επιβληθούν, η εκκλησία δεν βοηθά τη κατάσταση, η σύγχυση είναι αυτή που κυριαρχεί, ίσως στη πιο δύσκολη μεταπολεμικά περίοδο για τη χώρα μας, όπου οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν το πρώτο λόγο στη λήψη αποφάσεων
Κανείς δε γνωρίζει πότε θα λήξει αυτή η πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας, ίσως σαν πιστοί Έλληνες ελπίζουμε σε ένα θαύμα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου