My Blogger Tricks

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;

Οι Συνταγές της «Χαράς»


Γλυκό του κουταλιού βύσσινο και βυσσινάδα.
Παγωτό καϊμάκι με βύσσινο γλυκό

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού σε όλη την Ελλάδα, είναι το βύσσινο. Η δε καλοκαιρινή βυσσινάδα, είναι από τα καλύτερα σπιτικά αναψυκτικά! Υπάρχει πιο μεγαλοπρεπές γλυκό το καλοκαίρι, από παγωτό καϊμάκι περιχυμένο με γλυκό βύσσινο…           




Υλικά:
  •   1 & 1/2 κιλό φρέσκα βύσσινα
  •  2 κιλά ζάχαρη
  •  1 λίτρο νερό

Εκτέλεση: 
  •  Πλένουμε τα βύσσινα.
  • Βάζουμε τα βύσσινα σε μία λεκάνη με νερό και ξεπλένουμε  αρκετές φορές και αφήνουμε τα βύσσινα να στραγγίσουν καλά
  • Με φουρκέτα ή ειδικό εργαλείο αφαίρεσης κουκουτσιού, βγάζουμε τα κουκούτσια.

 Εάν έχετε ήδη κουραστεί, βάλτε τα βύσσινα στο ψυγείο και συνεχίστε την επομένη μέρα, δεν υπάρχει καμία ανησυχία!

  • Αποστειρώνετε 3 ή 4 βαζάκια και 2 γυάλινα μπουκάλια (γίνεται με πολύ καλό βράσιμο).
  • Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μεγάλη κατσαρόλα, και στη συνέχεια  τη βάζουμε στη φωτιά.  Ανακατεύουμε, και όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα βύσσινα.
  • Από τη στιγμή που θα βράσει, κρατήστε χρόνο μιας ώρας περίπου. Θα πρέπει να παραμείνετε πάνω από την κατσαρόλα, να αφαιρείτε τον αφρό όταν σχηματιστεί και να προσέχετε να μην σας ξεχειλίσει το σιρόπι. 
  • Αφήστε να βράσουν σε σχετικά σιγανή φωτιά για μία ώρα, μέχρι να πήξει το σιρόπι. Μπορείτε να ελέγχετε το πήξιμο του σιροπιού ρίχνοντας μία σταγόνα σιρόπι σε ένα πιατάκι και να δείτε ότι κρατάει το σχήμα του.  
  • Προσοχή να μην  το αφήσετε να σφίξει πολύ και σας καραμελώσει.
  • Με την τρυπητή κουτάλα τοποθετείτε τα βύσσινα σε 3 ή 4 βαζάκια, και μετά ρίχνετε λίγο από το σιρόπι ώστε να σκεπαστούν πλήρως.  Με το κουταλάκι πιέζετε τα βύσσινα μέσα στο βαζάκι για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα. Κλείνετε πολύ καλά τα καπάκια.


Για τη βυσσινάδα!
  • Χρησιμοποιείστε ένα μικρό  χωνί (κατά προτίμηση μεταλλικό) και  ρίξτε με προσοχή το υπόλοιπο  σιρόπι μέσα στα δύο γυάλινα μπουκάλια. 
  • Τα αφήνετε ξεσκέπαστα για  μισή ώρα ώστε  να φύγει ο ατμός, και μετά κλείνετε με τα καπάκια.


Προσοχή σερβίρουμε την επόμενη μέρα!


Καλή σας απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου