My Blogger Tricks

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και η λίστα

Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), έδωσε στη δημοσιότητα (7/7/2016) τα ονόματα των 13.730 μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, που εξακολουθούν να διατηρούν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, μετά τις ειδοποιήσεις που έλαβαν για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Τα ονόματα των ως άνω οφειλετών του ελληνικού Δημοσίου, φυσικών αλλά και νομικών προσώπων, αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, η ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ «κατέρρευσε» για περίπου μία ώρα, αφού δεν άντεξε το πλήθος των χρηστών και επισκεπτών. Από μία πρώτη ανάλυση διαπιστώνεται, ότι στον κατάλογο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις ή εταιρίες και άτομα χωρίς περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή τους για να μπορέσει να τα κατάσχει το Δημόσιο ακόμη και αν οι «υπεύθυνοι» έχουν καταδικαστεί για τα αδικήματα σε ποινές φυλάκισης. Για παράδειγμα περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρίες, ΔΕΚΟ, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρίες και τράπεζες που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά επί δεκαετίες (όπως η τράπεζα Κρήτης).
Το γεγονός αυτό πιθανώς να  οφείλεται κυρίως στο ότι, τηρώντας τη σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ΓΓΔΕ περιέλαβε  στη δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών μόνον οφειλέτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής τους έχει ήδη τελεσιδικήσει δικαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου