My Blogger Tricks

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο έμμεσος ανθελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων…

100 χρόνια Σουρωτή
Η Τράπεζα Πειραιώς,  ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε Δημόσιο Αναγκαστικό Πλειστηριασμό, του ποσοστού 15% της εταιρείας Σουρωτή ΑΕ, το οποίο κατέχει η εταιρεία Μυστράς ΑΕ, με την οποία συνδέεται ο οφειλέτης της, επιχειρηματίας  Θ. Λιακουνάκος. 

Η Διοίκηση της πολυμετοχικής βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας η οποία φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας, κατέθεσε αντιπρόταση, ώστε το ποσοστό που κατέχει στην εταιρεία η Μυστράς ΑΕ και το οποίο εκποιεί η Τράπεζα Πειραιώς να μην περάσει στα χέρια ξένου μετόχου.

Η Διοίκηση της εταιρίας Σουρωτή ΑΕ ζήτησε την αναβολή του Δημόσιου Αναγκαστικού Πλειστηριασμού, ο οποίος έχει ορισθεί για την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ η τιμή της πρώτης προσφοράς για το 15% της εταιρείας, έχει καθοριστεί στα 1,007 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρία Σουρωτή ΑΕ με μερίδιο αγοράς 58%, κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού. Ο Δημόσιος Αναγκαστικός Πλειστηριασμός του ποσοστού 15% της εταιρείας, δίνει την ευκαιρία σε ανταγωνιστές της, κυρίως από το εξωτερικό να προχωρήσουν σε εξαγορά του. 

Τοιουτοτρόπως,  οι πάσης φύσεως εγγυήσεις των επιχειρήσεων τις οποίες κατέχουν οι Τράπεζες και εκπλειστηριάζουν αποτελεί το δούρειο ίππο για τον ανθελληνισμό τους. Απλά ας συλλογιστεί οποιοσδήποτε τι θα συμβεί με τα "κόκκινα δάνεια", τα οποία οι τράπεζες προτίθενται ή αναγκάζονται να πωλήσουν σε ξένα funds.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου