My Blogger Tricks

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κράτος πρόνοιας και άλλες σπαρταριστές ιστορίες



Κανείς δεν περίμενε από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση  μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων, φορολογικές ελαφρύνσεις των πτωχών πολιτών, δικαιότερο καταμερισμό του πλούτου, ποινές στους επίορκους και παρανόμους, προφανώς γιατί η βιωματική εμπειρία που όλοι αποκτήσαμε μας οδηγεί σε συμπεράσματα κάθε άλλο παρά κολακευτικά για τους πολιτικούς άρχοντες, που ζώντας σε άλλο πλανήτη, ουδόλως ενδιαφέρονται για την επιβίωση των Ελλήνων, παρά μόνο για τη διαπλοκή τους με τους επιχειρηματίες-και μάλιστα τους πλουσιότερους εξ αυτών-καθώς και με την εξασφάλιση των απογόνων τους, τουλάχιστον μέχρι τετάρτης γενεάς.

            Θα ήταν όμως παρακινδυνευμένο να ισχυρισθούμε ότι αναμέναμε από μία κυβέρνηση που διαλαλεί ότι θα είναι ανθρώπινη, θα περιφρουρήσει τα χαμηλά εισοδήματα, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα επαναχορηγήσει τα δώρα και άλλα λοιπά ευεργετήματα, να επελαύνει, σαν πεινασμένη ύαινα, στα κεκτημένα, με πόνο και αίμα, δικαιώματα, να ποδοπατεί ψυχές και πνεύματα, να πολτοποιεί προσωπικότητες, να παίρνει μέτρα επαχθή, πρωτοφανή, σκληρά  εναντίον του λαού, διατηρώντας τη χείριστη σχέση κράτους-πολίτη , με μέγιστη ηδονή.
            Την ίδια ηδονή νοιώθουν και τα φερέφωνα της κυβέρνησης, ημερήσιος και ηλεκτρονικός τύπος, που προπαγανδίζουν τα μέτρα τόσο αριστοτεχνικά, ώστε η χώνεψή τους να είναι εύπεπτη.
            Με τον λαό να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, τη τρομοκρατία των τηλεοπτικών καναλιών να κυριαρχεί, πορευόμαστε μόνοι, απροστάτευτοι, αποσβολωμένοι, χωρίς ελάχιστη ικανοποίηση, χαρά, ευχαρίστηση.
            Οι υποψήφιοι του κόμματος της αντιπολίτευσης υπόσχονται, τάζουν, θεσπίζουν αλλαγές, οι ωραίες, ξανθές κυρίες της βουλής παρελαύνουν αυτοθαυμαζόμενες, οι βουλευτές διατηρούν τα κεκτημένα τους, όπως και οι χίλιοι τετρακόσιοι υπάλληλοι της βουλής και ο Βασίλης Λεβέντης, προς έκπληξη όλων, αποτελεί εξαίρεση.
            Το μόνο που απομένει είναι να θαυμάζουμε τους προγόνους μας, μηχανικά και αμήχανα, ενώ ευχής έργο θα ήταν να μας θαυμάσουν κάποτε οι απόγονοί μας.
 Ευάγγελος Ραφτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου