My Blogger Tricks

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η φάρα των ζώων



           Ο μεγάλος παρατηρητής των συμβαινόντων αποφάνθηκε ότι κάποιοι μασκοφόροι άνθρωποι πέταξαν τις μάσκες τους γιατί έπρεπε να συσκεφθούν για το καλό της ανθρωπότητας και εξεπλάγη από αυτό που αντίκρυσε, ένα θέαμα δηλαδή αποτρόπαιο, απάνθρωπο, φρικιαστικό.
            Δεκαπέντε διαφορετικά ζώα, γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, με ανθρώπινα πόδια, συσκέπτονταν χαμηλόφωνα για τις τύχες του κόσμου, του οποίου είχαν αναλάβει την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του.

            Ο αρχηγός δράκος, έχοντας δίπλα του το λιοντάρι και το φίδι, διεύθυναν και προέδρευαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που είχαν να κάνουν με την εξόντωση του δέκα πέντε τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού για τη φετινή χρονιά και του είκοσι πέντε τοις εκατό την επόμενη, τη πρώιμη γήρανση του υπόλοιπου πληθυσμού κατά είκοσι χρόνια , ώστε να προσεγγίσουν οι άνθρωποι το προσδόκιμο της ζωής τους.
            Στη διάρκεια της συζήτησης, υπήρχαν κάποιες φωνές πιο ήπιες, από τη καμήλα και το πρόβατο, αλλά αυτές σκεπάστηκαν από ζώα και πτηνά, όπως τον ταύρο, τον γύπα και την ύαινα, επεβλήθησαν των υπόλοιπων και απαιτούσαν την άμεση εφαρμογή του σχεδίου.
            Η  πλευρά των σοσιαλιστών ζώων, του αλόγου, του όνου και του ελαφιού, θεώρησαν τα μέτρα αντιδημοκρατικά, απάνθρωπα και δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών.
            Η χελώνα, κλαίουσα, παρατήρησε ότι θα χάσει όλους τους ανθρώπους-φίλους της, όπως το νάνο Μενέλαο και θα πάθει κατάθλιψη, θα ψηφίσει όμως υπέρ των μέτρων, για να μην διαφοροποιηθεί.
            Τέλος τα μεγαλόσωμα ζώα, ο ελέφαντας, η καμηλοπάρδαλη και το βουβάλι ετάχθησαν με το μέρος του προεδρείου και έτσι η απόφαση ελήφθη με δώδεκα υπέρ και τρία παρών, με αποτέλεσμα,
όπως ο μεγάλος παρατηρητής βεβαιώνει, την αρχή του τέλους του κόσμου.

 του Ευάγγελου Ραφτόπουλου



         


                                               
                                         
           

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου