My Blogger Tricks

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Νέος τρόπος εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ


     Δεν απαιτείται πλέον προσέλευση των χρηστών σε περιφερειακό τμήμα του ΟΑΕΕ για παραλαβή κλειδαρίθμου. Νέος τρόπος εγγραφής χρήσης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ είναι διαθέσιμος για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Στο πλαίσιο αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται από τον ιστότοπο του ΟΑΕΕ, γνωστοποιείται στο ασφαλιστικό κοινό, η διαμόρφωση νέου περιβάλλοντος πρόσβασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και η λειτουργία νέου τρόπου εγγραφής χρήστη μέσω TAXISnet. Πλέον, με το νέο τρόπο εγγραφής, δεν απαιτείται προσέλευση των χρηστών σε περιφερειακό τμήμα του ΟΑΕΕ για παραλαβή κλειδαρίθμου, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση της εγγραφής.
   Με το καινούργιο αναβαθμισμένο σύστημα δίνεται η δυνατότητα για:
Εκτύπωση Βεβαίωσης Εισφορών Ασφαλισμένου
Παρακολούθηση της πορείας συνταξιοδοτικού αιτήματος
Εκτύπωση Τρίμηνου Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων
Εκτύπωση Βεβαίωσης Αποδοχών Συνταξιούχου
   Η εγγραφή πραγματοποιείται με δύο τρόπους: 
Πρώτον, με εγγραφή μέσω του TAXISnet, όπου δεν απαιτείται η προσέλευση σε υποκατάστημα του ΟΑΕΕ για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας. Η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα:

α) Πιστοποίηση από το TAXISnet μέσω ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας του, με χρήση των στοιχείων σύνδεσης που διαθέτετε ως χρήστης των υπηρεσιών του.

β) Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στον ΟΑΕΕ.

Δεύτερον, με εγγραφή όπου απαιτείται προσέλευση σε Περιφερειακό Τμήμα ΟΑΕΕ για παραλαβή κλειδαρίθμου για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας. Η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα:

α) Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στον ΟΑΕΕ.

β) Προσέλευση ενδιαφερομένου (ή εξουσιοδοτημένου ατόμου με επικυρωμένη εξουσιοδότηση) σε οποιοδήποτε Περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:

- Αστυνομική ταυτότητα

- Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας

- Βεβαίωση ΑΜΚΑ

όπου θα γίνει πιστοποίηση των στοιχείων σας και θα σας αποδοθεί ειδικός κλειδάριθμος.

γ) Ενεργοποίηση του λογαριασμού σας με χρήση των στοιχείων σύνδεσης που ορίσατε σε συνδυασμό με τον ειδικό κλειδάριθμο που παραλάβατε από το Περιφερειακό Τμήμα ΟΑΕΕ.

 Ραφαήλα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου